Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@14:06:22 GMT

صدور احکام رتبه‌بندی معلمان تا پایان بهار

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۶۱۵۹

صدور احکام رتبه‌بندی معلمان تا پایان بهار

به گزارش خبرگزاری مهر، صادق ستاری‌فر درباره تبیین استقرار نظام رتبه‌بندی معلمان گفت: رتبه‌بندی معلمان از دهه ۷۰ همواره مطرح بوده، و این موضوع همواره در میان صاحب‌نظران حوزه تعلیم و تربیت با هدف اصلاح نظام پرداخت مبتنی بر شایستگی‌هایی که تعریف شد و رضایتمندی شغلی معلمین، افزایش کیفیت آموزشی و پرورشی و ارتقای نظام تعلیم و تربیت مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: این موضوع تا آنجا ادامه پیدا کرد که در نهایت در قانون ششم توسعه، مجلس دولت را مکلف به تدوین نظام رتبه‌بندی معلمان کرد که دولت دوازدهم به آن عمل نکرد تا در واپسین روزهای دولت وقت، لایحه‌ای تحت این عنوان به مجلس تقدیم شد که مرکز پژوهش‌های مجلس در آن زمان ایرادات متعددی را به آن وارد کرد.

دولت قبل بودجه مشخصی برای رتبه‌بندی پیش‌بینی نکرده بود

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در ابتدا دولت سابق برای این لایحه، بودجه مشخصی پیش‌بینی نکرده بود و در کنار ۱۵ موضوع دیگر بندی از بودجه را قرار داده بود که سهم این قانون از بودجه در آن مشخص نبود که در مکاتبه‌ای که در همان زمان میان کمیسیون آموزش مجلس و سازمان برنامه بودجه صورت گرفت، دولت بار مالی آن را ۲۰ هزار میلیارد تومان برای سه سال در نظر گرفته بود که رقم ناچیزی بود. در واقع در لایحه‌ای که دولت قبل ارسال نموده بود موضوع رتبه بندی سهمیه بندی شده بود، به نحوی که حداقل ۵۵ درصد معلمان در رتبه یک و دو قرار می‌گرفتند و صرفاً ۱۰ درصد معلمان در رتبه ۵ قرار می‌گرفتند؛ از طرفی افزایش حقوق ۲۵ درصد عنوان شده بود در صورتی که در متنی که در حال حاضر قرار است اجرا شود حداقل افزایش حقوق ۴۵ درصد و حداکثر تا ۹۰ درصد خواهد بود.

ستاری‌فرد بیان کرد: پس از استقرار دولت جدید، مقرر شد که اعتبار لازم برای این قانون در لایحه بودجه گنجانده شود که دولت برای اجرای آن از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۱ مبلغ ۳۸ هزار میلیارد تومان را در نظر گرفته است.

وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش به دنبال مطالبات فرهنگیان است و زمان بسیار زیادی را برای همگام کردن سازمان برنامه و بودجه و اداری استخدامی برای اجرای این قانون صرف نموده است، عنوان کرد: برای اولین بار قانون رتبه بندی فرهنگیان در روز ۱۶ اسفندماه در زمان بررسی بودجه که طبق آئین نامه داخلی مجلس هیچ طرح و لایحه‌ای نباید در صحن مورد بررسی قرار بگیرد، با هماهنگی و همراهی مجلس، شورای نگهبان و وزارت آموزش و پرورش در همان روز تصویب این قانون به تأیید شورای نگهبان رسید؛ که در نهایت با تلاش‌های بسیار قانون رتبه‌بندی معلمان در ۲۳ اسفندماه توسط مجلس ابلاغ شد و پس از آن آئین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی که در آن سعی شده بود نظرات همه محققان، پژوهشگران و اصحاب تعلیم و تربیت گنجانده شود، در تاریخ ۲۳ فروردین به دولت تقدیم شد.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش اذعان کرد: قرار است لایحه در کمیسیون‌های هیأت وزیران مورد بحث و بررسی قرار گیرد و در نهایت در خود هیأت دولت به تصویب برسد.

وی افزود: برای اولین بار برای تدوین این آئین نامه سعی شد مشارکت جمعی عواملی مؤثر و ذی نفعان در دستور کار قرار گیرد و نظرات مدیران کل استان‌ها و مدیران مناطق آموزش و پرورش کشور نیز مورد بررسی واقع شود.

وی تاکید کرد: البته این آئین نامه، آئین نامه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش بوده و در فرایند بررسی در کمیسیون‌های دولت و همینطور در صحن هیئت وزیران امکان تعدیل مفادی از آن وجود خواهد داشت.

معاون وزیر افزود: در لایحه دولت قبل عنوان شده بود معلمانی که حداقل دارای دو سال سابقه هستند مشمول رتبه بندی می‌شوند اما در لایحه فعلی همه معلمین مشمول رتبه بندی می‌شوند.

وی افزود: در لایحه گذشته صراحتاً عنوان شده بود کارکنان اداری مشمول رتبه بندی نبوده و کارکنانی که در مدارس مشغول کار باشند مشمول رتبه بندی می‌گردند، اما در متنی که قرار است دولت فعلی اجرا نماید همه معلمین چه در ادارات و چه در مدارس مشمول رتبه بندی می‌شوند و همه معلمین حداقل در یک رتبه قرار می‌گیرند و هیچ محدودیت و سهمیه بندی برای رتبه‌های پنج گانه پیش بینی نشده است.

وی گفت: در لایحه پیشنهادی سنوات ارفاقی و تعجیل در کسب رتبه اساساً پیش بینی نشده بود، اما ان شاء الله این لایحه به نحوی اجرا می‌گردد که برای معلمین شاغل در مناطق روستایی، عشایری، مرزی، معلمین مقطع ابتدایی و مدارس استثنایی یک سال تعجیل در کسب رتبه خواهیم داشت.

ستاری‌فرد با اشاره به جزئیات آئین‌نامه رتبه‌بندی معلمان نیز گفت: این آئین‌نامه مطابق با شایستگی‌های عمومی، تخصصی، حرفه‌ای و تجربی تنظیم شده است و این مؤلفه‌ها به ترتیب حائز اهمیت قرار گرفته‌اند و علت اینکه شایستگی‌های عمومی در صدر قرار گرفته به دلیل جامعیت و سهل‌الوصول بودن اخذ امتیازات آن توسط معلمان است.

امتیازات شایستگی‌های عمومی به گونه‌ای است که همه معلمان می‌توانند آن‌را کسب کنند

وی با بیان اینکه همه معلمان می‌توانند امتیازات شایستگی عمومی را اخذ کنند، عنوان کرد: اساساً این شاخص‌ها به نحوی است که افرادی که در هیأت تخلفات و یا محاکم قضائی رأی محکومیت داشته باشند یا برخی موارد خاص دیگر ممکن است امتیازاتی از این قسمت را از دست دهند.

معاون وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این انتقاد که چرا کسی از نمایندگان معلمان و مدیران به عنوان اعضای هیأت ممیزی انتخاب نشده‌اند، گفت: در متن قانون اعضای هیأت ممیزه از پیش تعیین شده‌اند، اما چیزی که مشخص است این که اساساً داده‌ها و امتیازات توسط خود معلم، مدیر، شورای مدرسه و انجمن اولیا ارزیابی خواهند شد.

وی افزود: در ارزیابی رتبه‌ها و امتیازات مربوط به هر رتبه اصل و محوریت بر اعتماد به مدرسه و هیئت ممیزه هر منطقه / ناحیه آموزش و پرورش قرار داده شده است و این دو مرجع تعیین کننده رتبه معلمین خواهند بود.

ستاری فرد درباره موضوع امتیازدهی دانش‌آموزان به معلمان برای قانون رتبه‌بندی نیز بیان کرد: این موضوع صحت ندارد و نه در قانون و در آئین‌نامه چنین چیزی گنجانده نشده است.

معلمان می‌توانند هر ۵ سال یک‌بار برای ارتقای رتبه اقدام کنند

وی خاطرنشان کرد: در رتبه‌بندی معلمان پس از احراز شرایط، در رتبه‌های خود قرار می‌گیرند و بعد از آن ۵ سال در آن رتبه خواهند بود و پس از آن هیأت‌های ممیزی تشکیل شده درباره ارتقای رتبه معلمان تصمیم‌گیری خواهند کرد.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: درباره بحث آخرین مدرک تحصیلی معلمان که یکی از مطالبات خبری فرهنگیان بود، در نهایت معاونت قوانین مجلس اعلام کرد که در اجرای رتبه‌بندی آخرین مدرک معلمان اعمال خواهد شد.

ستاری‌فرد تصریح کرد: رتبه‌بندی شامل همه کسانی که از ابتدا تحت عنوان معلم استخدام شده‌اند می‌شود و نیروهای اداری نیز که در رسته آموزش قرار ندارند و رسته آنان اداری است، در صورت حضور در مدارس، مشمول رتبه‌بندی خواهند شد.

وی با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای مشمولیت افراد برای قرار گرفتن در رتبه‌های مختلف وجود ندارد و دولت برای اجرای این قانون در سال ۱۴۰۰و ۱۴۰۱ حدود ۳۸ هزار میلیارد تومان و برای سال ۱۴۰۲ نیز احتمالاً حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه پیش‌بینی خواهد شد.

معاون وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: بر اساس آئین‌نامه معلمان مدارس روستایی، عشایری، ابتدایی و استثنایی هر ۴ سال یکبار می‌توانند در فرآیند ارتقای رتبه شرکت کنند.

وی با اشاره به بند کارگروه‌ها در آئین‌نامه نیز گفت: کارگروه‌ها از سطح مدرسه تا وزارت را شامل می‌شوند و معلم در هر کارگروهی که در مدرسه تعریف می‌شود می‌تواند عضو شود و از امتیازات آن بهره ببرد.

ستاری‌فرد با بیان اینکه ایجاد رقابت میان معلمان برای افزایش کیفیت آموزش هدف مدنظر در رتبه‌بندی است، گفت: اساس رتبه‌بندی اصلاح نظام پرداخت معلمان خواهد بود و این نظام باید به بهبود وضعیت معیشتی معلمان منجر شود.

اعتراض معلمان به رتبه‌هایشان در هیأت‌های ممیزی قابل طرح است

معاون وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: اگر معلمی به رتبه‌ای که برای وی در نظر گرفته شده، اعتراض داشت، می‌تواند شکایت خود را در هیأت‌های ممیزه تشکیل شده مطرح کند و این موضوع آنجا بررسی خواهد شد.

وی با اشاره به بند تجربه در آئین‌نامه رتبه‌بندی معلمان گفت: در تجربه صرفاً سنوات ملاک نیست و عبارت است از مجموعه‌ای از توانمندی‌هایی که معلم در طول سال‌ها کسب کرده است.

ستاری‌فرد در مورد زمان صدور احکام رتبه‌بندی معلمان نیز گفت: وزارت آموزش و پرورش از زمان تصویب قانون و آئین‌نامه اجرایی آن در هیأت دولت، سه ماه فرصت دارد که نسبت به صدور احکام اقدام کند که پیش‌بینی می‌کنیم فرآیند صدور احکام معلمان تا پایان بهار انجام شود.

ستاری‌فرد در پایان افزود: ۵۰ امتیاز مازاد بر ۱۰۰۰ امتیاز در آئین‌نامه پیش‌بینی شده است که برای نخبگان و ایثارگران در نظر گرفته خواهد شد.

کد خبر 5471758

منبع: مهر

کلیدواژه: نظام رتبه بندی معلمان آموزش و پرورش شهرداری تهران شورای شهر تهران ماه رمضان 1401 شهر تهران شب های قدر قوه قضاییه سازمان تامین اجتماعی پلیس راهور آموزش و پرورش ماه مبارك رمضان سازمان زندان ها شرکت کنترل کیفیت هوای تهران علیرضا زاکانی کمیته امداد امام خمینی معاون وزیر آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش هزار میلیارد تومان مشمول رتبه بندی رتبه بندی معلمان آئین نامه صدور احکام ستاری فرد پیش بینی خواهد شد رتبه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۶۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت

براساس تازه‌ترین رتبه‌بندی آسیایی تایمز، دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای نسبت به سال ۲۰۲۳ در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، جلال شیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: بر اساس آخرین آمار اعلامی نظام رتبه بندی جهانی تایمز در خصوص رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی، دانشگاه تبریز با صعود کم سابقه ۲۸ پله ای در بین دانشگاه‌های آسیایی توانست جایگاه ۱۲۱ آسیا را کسب کند.

وی افزود: بر همین اساس، دانشگاه تبریز با صعود ۱۲ پله ای در بین دانشگاه‌های کشور نسبت به سال گذشته، توانست جایگاه دوم دانشگاه‌های جامع کشور را پس از دانشگاه تهران برای سال ۲۰۲۴ کسب نماید.

شیری گفت: همچنین در مقیاس "درهمکرد"، دانشگاه تبریز پس از دانشگاه های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، تهران و صنعتی شیراز در جایگاه ششم کشوری قرار گرفت.

*اعتبار بالای نظام رتبه بندی بین المللی تایمز

شیری با اشاره به اعتبار بالای نظام رتبه بندی تایمز اظهار داشت: نظام رتبه بندی بین المللی تایمز از جمله نظام های رتبه بندی معتبر است که با استفاده از شاخص های آموزش، کیفیت پژوهش، محیط پژوهشی، ارتباط با جامعه و صنعت، و فعالیت ها و همکاری های بین المللی اقدام به رتبه بندی دانشگاه ها می نماید.

دانشگاه تبریز در سال ۲۰۲۴ صعود ۲۰۰ رتبه ای در بین دانشگاه های جهان در نظام رتبه‌بندی بین المللی شانگهای، و نیز صعود ۱۰۰ رتبه ای نظام رتبه‌بندی تایمز (در بین کل دانشگاه های جهان) را نیز تجربه کرده است.

بر اساس این گزارش؛ در لیست ارائه شده  در رتبه بندی آسیایی تایمز در سال ۲۰۲۴ ۷۵ دانشگاه  از جمهوری اسلامی ایران حضور داشته اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۶۰ هزار میلیارد تومان برای قانون رتبه‌بندی معلمان هزینه شد
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت
  • احکام افزایش حقوق سال ۱۴۰۳ کارمندان قوه قضائیه صادر شد
  • سبقت تاریخی فوتبال ایتالیا از اسپانیا
  • رتبه نهم، پرمشتری‌ترین جایگاه جدول لیگ
  • قبول شدگان ماده ۲۸ پس از قبولی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش باید چه کنند؟
  • در دولت سیزدهم بیشترین مجوز برای جذب معلم صادر شده است
  • در دولت سیزدهم بیشترین مجور برای جذب معلم صادر شده است